- 2 biji telur
- 1cawan minyak jagung
- 1cawan gula pasir
- 1cawan gula perang
- 1 sudu kecil esen vanila
- 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
- 1/2 cawan air + 2 sudu kecil nescafe
BAHAN B
- 2 sudu kecil soda bicarbonat
- 1sudu kecil baking powder
- 1/2 cawan serbuk koko
- 2 cawan tepung gandum
TOPPING
- 1/2 cawan koko van hauten
- 1/2 cawan susu pekat manis
- 1 sudu besar butter
- Pukul telur hingga kembang
- masukkan gula dan pukul lagi sampai gebu
- masukkan minyak jagung dan putar lagi hingga putih dan gebu
- ayak bahan B dan masukkan kedalam adunan telur selang seli dengan bahan A.
- gaul sebati dan bakar dlm suhu 170c selama 45 min.. atau hingga bergantung pada jenis oven.
- sejukkan kek.. kemudian baru topping...
masukkan kesemua bahan kedalam periuk masak d atas api kecil sehingga pekat...
tuang keatas kek yg telah sejuk....
SELAMAT MENCUBA..... kalau x jadi ...cuba lagi...
tips... pastikan telur dlm suhu bilik...
No comments:
Post a Comment